A hagyományos fújt fólia technológiával – adott műszaki színvonal és receptúra mellett – előállított polietilén fólia anyatekercs vastagságtűrése ±15–20%, amely a feldolgozás vagy felhasználás során a következő problémákat okozza:

  1. A hagyományos technológiák során elengedhetetlen, hogy az extrudálás során keletkező fóliaszerkezeti hibák valamely rész rotációjával a ballon kerülete mentén elosztásra kerüljenek, ez az elosztás azonban csak mérsékli és nem megszünteti a hibákat.
  2. Az előírt specifikációtól eltérő fólia megbízhatatlan minőséget eredményezhet.
  3. Tekintettel arra, hogy a fólia teljesítőképességét alapvetően a legvékonyabb réteg paraméterei határozzák meg, az ennél vastagabb rétegek anyagfelesleget tartalmaznak.
  4. Ezen anyagmennyiség teljesen feleslegesen növeli a környezetterhelést.
  5. Újrahasznosított anyagból gyártott fólia esetén további probléma, hogy az inhomogén anyagszerkezetű fólia vastagságeltérései megtöbbszörözhetik az egyes rétegek teljesítőképességbeli különbségeit.
 
   
 

Az a félkész- vagy késztermék, amely a fenti jellemzőkkel bíró fóliából készül, legtöbb esetben feldolgozáson esik át. A feldolgozás során egyes termékkategóriáknál, például tasakoknál és zsákoknál, további problémát jelenthet a nem egyenletes vastagságú rétegek hegesztése. A hagyományos technológiával előállított többrétegű fóliáknál még bonyolultabb a megfelelő minőségű hegesztés.

A DR-PAck Kft. által szabadalmaztatott aktív ömledék-homogenizálási© és homogén intenzív hűtési rendszerrel© előállított új generációs fólia egyik előnye, hogy vastagságtűrése nem haladja meg a ±1–3%-ot, és a feltekercselés során nem szükséges rotációt megvalósítani a tökéletes anyatekercsek előállításához. A hagyományos eljárással gyártott fólia fent említett vastagságtűrése a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy elméletileg
20 mikronos fólia gyakorlatilag 16 és 24 mikron közötti vastagságú. A leggyengébb láncszem hasonlatnak megfelelően ez a fólia csak a 16 mikronos keresztmetszetnek megfelelő teherbírású, vagyis a teherbírása megegyezik egy olyan fóliáéval, amely mindenhol
16 mikron vastagságú. Amennyiben azonban majdnem teljesen pontosan 16 mikron vastag
új generációs fólia állítható elő, úgy az e feletti vastagság feleslegesnek tekinthető.
Az új technológia további előnye, hogy a fólia szövetszerkezete a teherbírás szempontjából egy kedvezőbb orientáltságú hálós struktúrát képez, melynek következtében a mechanikai mutatók 10–150%-kal növekszenek. Így tulajdonképpen egy 16 mikron alatti vastagsággal bíró fólia kiválthatja a korábbi 20 mikronos fóliát, ezáltal 25–30%-os anyagmegtakarítás is elérhető. A DR-PAck Kft. elsősorban az új generációs fólia piaci bevezetését tűzte zászlajára, azonban azon partnerek részére, akiket nem a termék, hanem a gyártástechnológia érdekel, kész a technológiák know-how-ját értékesíteni.

A DR-PAck Kft. a fenti technológiák segítségével a polimerből készíthető fóliák közül ezidáig az LLDPE termékek előállítást fejlesztette tökéletesre. Más típusú fóliáknál is kedvező kísérleti eredmények születtek, azonban a kész technológiák még kifejlesztésre várnak.
E területeken a DR-PAck Kft. együttműködő partnereket keres.